Är Du din egen Förebild?


“I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life (…) I wanted to live deep and suck all the marrow of life…” I filmen Döda Poeters Sällskap citeras Henry David Thoreau men vad som ännu mer kännetecknar den här filmen är väl uttrycket “Carpe Diem”, fånga dagen. (Har du inte sett filmen? Grattis, gör det bums) Är det något du kan relatera till?


När tog du dig tid att reflektera över dig själv och din tillvaro senast?

Reflektion är en ingrediens för din överlevnad

Det kan lätt kännas som att dagarna bara flyter ihop till ett gäng med tisdagar staplade på varandra. För att du ska vara nöjd med dig själv och ditt liv behöver du stanna upp emellanåt. Vissa är duktiga och gör detta varje dag i meditation, andra kanske en gång i veckan. Ju mer du har att göra desto mer skjuter du den där tiden framför dig. Men det är också just då du behöver den som mest.

Vad handlar livet om egentligen, för dig? Vad vill du på ditt 100-årskalas säga att du har åstadkommit? Vem finns där vid din sida och vad säger de om dig och dina bedrifter?

Allteftersom vi blir mer uppslukade i den digitala världen med digitala appar, möten, fikastunder eller annat, får vi inte bara rusa på utan att tänka över vad som verkligen betyder något. Det vill säga våra relationer, både till andra men också till oss själva.

Vad ska till för att du ska våga vara du?

I filmen Döda Poeters Sällskap gestaltas reflektionen över det egna jaget av en strålande Robin Williams i rollen som pojkarnas engelskalärare. Han lockar fram det självständiga i hormonstinna tonårspojkar som bara lärt sig att följa disciplinära regler fram tills nu. En värld öppnar sig av egen vilja, egna tankar och framför allt; modet att våga stå upp för dem.


Har du haft någon sån person i ditt liv? Som hjälpt dig våga? Som tror på dig mer än någon annan hittills gjort?

I min roll som coach träffar jag alltför ofta på människor som ofta sent i livet inser att de inte tror tillräckligt mycket på sig själva och sin egen förmåga. Men jag ser också glädjen som spirar när de tar steget till att våga. Att våga säga nej, dra en gräns, eller modet att välja något annat än vad alla andra gör.

Det räcker med att det finns en person i ditt liv som tror på dig, som ser dina möjligheter innan du själv sett dem. Någon som tror på dig för att du ska tro på dig själv. Men du, tänk om den person du söker efter är… du?

Gör en härlig helg och välj för dig

Kärlek
19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla