Ett år i Rätt Riktning


Jag vill att du sätter dig ner i lugn och ro och föreställer dig att du är ett år framåt i tiden. 31 december 2021. Vad ser du, vad hör du? Vad känner du?


Många är snabba med att skapa löften i samband med nyår. Löften som få människor lyckas leva upp till. Varför? För att de inte förankrat dem, på riktigt.


Så om du vill få till en förändring behöver du först måla upp en bild om vad den förändringen egentligen innebär. Hur känns det att vara i din unika målbild? När du har en tydlig bild kan du fortsätta ställa frågor till dig själv om vad du behöver göra för att komma dit. Vilka vanor och beteenden behöver du ändra/byta ut/sluta med för att komma ett steg närmare ditt mål?


Vi blir vad vi tänker

Som jag nämnde i mitt senaste inlägg så tänker du 60000 tankar om dagen. Vad händer med dig om du bara tänker negativa tankar, om problem, om vad som kan hända.. om, om, om….

Och - vad händer om du bara tänker tankar som fokuserar på en lösning, på möjligheter, hopp och motivation? Du är skillnaden som gör skillnaden, som min kursledare Kjell Enhager skulle sagt.

Ut med det gamla och in med det nya

Aldrig förr har väl en hel befolkning tillsammans önskat att vi snabbare kan lägga ett år bakom oss. 2020 har prövat oss på många sätt - men också skapat många nya dörrar för oss att öppna. Det är så viktigt att lyfta det som har varit bra, annars innebär det ju att vi skulle ha slängt bort ett helt år av vårt liv. Och för många har det varit ett bra år, kanske har du flyttat till drömhuset, fått barn, fått ett nytt jobb, lärt gamla faster att använda Facetime så ni kan ”ses” oftare än vad ni gjorde innan pandemin. Allt är inte nattsvart, det är hur du ser på det som avgör.

Önskemål - ett mål fyllt av en önskan


Så hur väljer du att se på 2020? Och framför allt, hur vill du se tillbaka på 2021? Det är enkelt att bara uttrycka ett önskemål eller ett löfte på nyårsnatten, men om du nu är allvarlig med en förändring - hur ser det önskemålet verkligen ut? Och vad behöver du göra för att komma dit?


Så med en stilla tanke från framtiden, önskar jag att du gör det här året precis så bra som du vill och att du skapar möjligheter och energi för dig att på Nyårsafton 2021 kunna blicka tillbaka och tänka att 2021 var ett år helt i din smak, där du tog tag i allt du ville och skapade ett år i rätt riktning mot en värdig version av dig själv och din potential.

Kärlek


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla