Ett år med ändrade förutsättningar


Att vara egenföretagare det här året har för mig varit som att ta sig framåt i en uppförsbacke med rullskridskor. En konstant prövning i mental styrka och uthållighet. Men alla har det här året prövats på något sätt. Spelar ingen roll vad du gör - alla har blivit drabbade.


På fredag fyller jag år. Jag skulle kunna sammanfatta året som gått med mina första gråa hår, utmattningssymptom, diskbråck och psoriasisutbrott. MEN jag skulle också kunna säga mer tid med min sambo, fler (digitala) möten med människor jag inte träffade i videomöten före pandemin, ett fantastiskt tillskott i vår familj med vår fyrbenta primadonna Venus och många tacksamma timmar i skogen med henne och Leo. Och att ingen i familjen varit allvarligt sjuk. Jag väljer såklart det senare.


Varje dag vill jag vakna jag och ställa frågan: vad kan jag bidra med idag? Vilket förut inte har varit en utmaning, men det senaste året har det först varit frågor som dykt upp innan jag ens vaknat: frågor om hur jag ska få allt att gå ihop. Men så efter lite hjärngympa så lyckas jag ta tillbaka kontrollen över mina tankar och så kommer jag tillbaka till tanken som handlar om vad jag kan göra för att både hjälpa mig själv och bidra till just mitt högre syfte.


Jag tror många människor som kanske tidigare trodde att lycka låg utanför dem, i materiella saker eller i att ständigt fly från tillvaron i form av resor och upplevelser, har fått sig ett bryskt uppvaknande. Nu mer än någonsin, när vi inte har någonstans att ta vägen, så tror jag nu vi alla vet det som vi hört sägas så många gånger: Lyckan finns inom oss.


Tacksamhetsutövning är något som för mig varit avgörande det här året. Tacksamhet för vad jag har och vad som finns. Jag tror det finns en stor risk i att gå och vänta på att saker och ting ska gå tillbaka till hur de var innan. För tänk om det aldrig gör det? Det enda vi har att förhålla oss till att förutsättningarna vi har, här och nu. Och att göra det bästa av dem.


Så, förutom att jag blivit ett år äldre och är fantastiskt tacksam för att jag får vara med och att just du väljer att vara med mig på vägen, så fyller även Living Stories 2 år den här veckan! Därför firar vi med härliga erbjudanden till dig, både i webshopen och på nybeställningar.


Ta alla chanser att fira. Idag är allt vi vet om att vi har. Även före, under och efter en pandemi.

Kärlek



Wania Forsman, VD Living Stories