Färgsättning: Vilken färg har pandemin?

Många kommer till mig och vill ha hjälp med färgsättning. Hur påverkar olika färger dig och vilka färger bör du omge dig med för att få rätt hjälp beroende på behov. Till exempel om du använder dig av en färg som gör dig lugn i ditt arbetsrum så kanske det motverkar syftet. Och om du använder dig av en färg som gör dig stressad i sovrummet så säger det sig självt att du inte kommer sova gott.

Färgernas betydelse spelar större roll än du tror Fördelen med att vara utbildad coach när jag hjälper kunder med sin inredning är att jag har möjlighet att se på både dig och ditt hem i ett mer holistiskt perspektiv. Vad som också är viktigt att tänka på är att färgerna påverkar dig undermedvetet. Livet runt omkring oss på verkar oss mer än vi vet, både våra behov och trender. Men vad du tror du vill ha kanske inte är vad du behöver. De stora trenderna den här hösten har varit bruna och blå färger. Varför är det så?

Rosa är en vårdande färg, röd stimulerar aktivitet, orange gör dig glad, gult stärker självkänsla grön utsrålar välstånd, lila ökar mystiken, svart symboliserar hopplöshet och depression. Så det kanske är läge att fundera över färgerna du både omger dig med och färgerna du klär dig i.

I jobbiga tider dras vi tydligt till vissa färger Men hur är det nu med brunt och blått? Brunt är en färg som får dig att stå kvar, den motverkar din vilja att förändras och utvecklas. En sentimental färg helt enkelt. Men den symboliserar också trygghet och stabilitet samtidigt som den såklart är jordnära.

När världen förändras runt omkring oss och allt blir osäkert, som det har varit sen pandemin bröt ut, så är det inte konstigt att vi dras till en färg som är motsats till just den osäkerheten. Men jag som jobbar med färger dagligen vill också lyfta ett varningens finger så du inte fastnar och kör fast på grund av att du omger dig med för mycket bruna färger.

Och blått då? Blått har genom undersökningar visat sig vara den mest förtroendeingivande färgen som finns. Det är också en färg som förknippas med mod, lojalitet och skydd, som exempelvis i och med polisens uniformer. Det kan vara en färg som inspirerar och gör dig avslappnad, men den kan också symbolisera depression och det oförändrade.


Så att höstens färger varit blått och brunt är inte konstigt för någon som jag som jobbar med färg och människor. Vi dras till det vi behöver och det är något vi ser tydligt i tider när det stormar runt omkring oss. Har designerna bakom höstens kollektion tänkt på detta? Säkert, men det spelar ingen roll om det är medvetet eller omedvetet - resultatet är detsamma.


Välj rätt färg utifrån dig och dina behov Men tänk gärna till en gång extra innan du väljer färg för ditt hem. Den färgen du dras till just nu kanske inte är den färgen som passar bäst i rummet du ska måla. Vill du ta till en ytterligare aspekt så kan man även integrera lärdomar från exempelvis feng shui där varje rum mår bättre och sämre av olika färger.

Börja med att lägga till vilka färger du omger dig med och läs på om du vill lära dig hur de påverkar dig. Eller så tar du in en expert som hjälper dig hitta rätt utifrån dig, den du är, dina behov och ditt hus förutsättningar.

Vill du ha hjälp? Skriv en rad eller boka in ett kostnadsfritt coachningssamtal så hjälper

jag dig formulera vad du behöver ha hjälp med.

Kärlek


15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla