Feng Shui-tips: Clear Your Clutter

Känner du också att ju mer tid du spenderar hemma, desto mer blir du sugen på att göra om!? Den här isoleringen från omvärlden tar med sig både positiva och negativa konsekvenser för oss alla. I början höll jag mer rent hemma eftersom vi spenderar så mycket mer tid i hemmet nu än annars, men efter några veckor började jag känna att jag ville ha rent på riktigt, alltså i lådor, skåp och bli av med allt som bara tynger ner. Som exempelvis gamla lådor med papper jag sparat för att gå igenom en regnig dag. Även om det inte regnar ute så känns det som att den där regniga dagen har kommit.


En del i städprocessen: Sentimentalitet overload

Så de senaste dagarna har jag börjat gå igenom kartonger med min pappas tillhörigheter. Han gick bort för drygt sex år sedan och det tog lång tid för mig att tömma hans hus. Så lång tid att det på slutet blev bråttom och jag bokstavligen slängde ner saker i flyttkartonger för att jag inte längre hade tid att sortera. Så nu börjar de kartongerna komma fram, en efter en går jag igenom dem. Men de tar tid och det som tar mest tid är den sentimentalitet som tar över och paralyserar. Plötsligt förflyttas du tillbaka till den tiden som de saker du hittar kommer ifrån; program från mina farföräldrars begravningar, vykort som pappa skickade till farmor när han jobbade som dekoratör för Findus Ltd i England och Tyskland 1959-1960, skisser pappa ritat på havet, loggböcker från båtar som inte finns kvar. Ett annat liv. Det är mycket känslor som ska gås igenom och det är också en del av städprocessen. Men vissa kvällar fullkomligt paralyserar de mig, minnena. Gissar att ni som förlorat en närstående vet vad jag pratar om.


Städa ur det gamla och fyll på med ny energi

Kanske har du läst mitt tidigare inlägg om förvaring som refererar till Förvaringsdrottningens tips och trix när du sorterar. Vill även lyfta fram en annan aspekt. Det är viktigt att städa ur insidan så väl som utsidan, dvs verkligen städa under mattan. Enligt läran om feng shui finns det otaliga detaljer att ta hänsyn till när du inreder ditt hem; som ett bra energiflöde som motverkar stagnation, att väderstrecken

är personliga och att du ska hitta de som gynnar dig mm.


Men allt börjar med att hålla ordning och förbereda både hemmet och dig, så du är redo för att ta emot det du söker, oavsett om det handlar om att vilja skapa en ny relation eller få bättre medgång i arbetslivet. Du ska förbereda ditt hem på det du vill ha, precis som attraktionslagen. Dvs, söker du en partner, skapa två likadana nattduksbord med likadana lampor för att skapa balanserad energi. Gör rent plats i garderoben så det finns plats för någon annan att fylla på med sina saker. Eller gå igenom alla dina arbetspapper så du du har koll och inte behöver ha högar med oro som ligger överallt och hämmar dig från framtida affärer.


Gör dig snygg även när du bara är hemma

Enligt feng shui skapar smutsiga och trasiga kläder dåliga vibrationer som för med sig mängder med otur. "Klä dig som en luffare - och du kommer snart förvandlas till en!" säger feng shui-experten Lillian Too. Värt att fundera över i dessa tider när vi spenderar mycket tid hemma. Så, även om du inte har några planer att träffa människor, ta dig tid att sminka dig, klä dig snygg och välkomna den tur som kanske just idag är på väg till dig!


Oavsett om du tror på feng shui eller inte, så kan det ju aldrig skada att hålla ordning, inte sant!?

Gör en bra dag! Kanske är det just den här dagen som du tar tag i det där som gnagt dig..?


Kärlek, Wania