Fira Jul och Flytta med Stil

Hej


Idag har jag kört Live-Intervju med min branschkollega Kaitlyn från Tampa, Florida (finns både på IGTV och på Living Stories FB-sida). Kaitlyn och jag har träffats i den digitala världen och ville göra något tillsammans, så det resulterade i dagens livesändning och ytterligare en på tisdag när jag svarar på alla hennes frågor. Nu fick hon svara på mina när vi pratade om jultraditioner i Sverige vs USA och vad man ska tänka på inför julen. Ett ämne som kom upp väldigt lägligt var det här med flytt i samband med julen.

Juldekorationer och att flytta i juletider

När du ska flytta i december så föreslog Kaitlyn att försöka hålla en del av huset rent. En plats där du kan hitta lugn och ro och kanske till och med ha någon juldekoration eftersom julen generellt sett kan uppfattas som en stressig tid och måste du flytta då så gör vad du kan för att minimera den stressen.


Vi pratade även om hur du kan få ihop dina släktklenoder med dina juldekorationer, jag tog upp ett exempel som också är min enda julprydnad som jag har kvar efter min pappa. Egentligen tycker jag inte om färgen på den, så hur ska jag då få in den i resten av inredningen som inte innehåller rött någonstans? Kanske du också har något som inte riktigt passar in men som du ändå vill ha kvar?

Image Credit: Laura Hammett

Jag har en plan, Sickan

Vi båda var överens om att man alltid ska ha en plan innan man börjar sin juldekoration, precis som du alltid ska ha en plan innan du flyttar - eller gör någon slags förändring i ditt hem.

Det är så lätt att ramla in och handla massa saker som känns bra för stunden men som du sen inte vet hur du ska få ihop - eller ens om det passar med det som du redan har. Så börja med att att skapa en tydlig målbild, även när det kommer till juldekorationer.


Pssst! Har du koll på vad du vill ha? Passa på att köpa läckra julkulor i vår webshop!

Image Credit: Decorating by Revamped; Photography by Sara D. Harper

Behöver du hjälp med att ta fram en plan?

Börja med att titta i inredningsmagasin eller på Instagram/Pinterest för att få idéer. Om du tycker det är svårt, så ta hjälp av ett proffs. Som inredare kan vi snabbt hjälpa dig få till den där röda tråden som du kanske söker efter.


Framför allt om du ska flytta kan det vara svårt att sortera vad du vill behålla, vad som kan göras om för att platsa i sitt nya sammanhang etc. Då kan det vara skönt att ha någon som kommer med nya ögon och ser vad du kan anpassa av det du har och då kanske det blir lättare för dig att blicka framåt mot dina nya inredningsmål i stället för att vara fast i de som du tog när du köpte det du har idag.

Image Credit: Sophie Paterson x LuxDeco

Flytta med Stil

Då det återkommande söker sig kunder till mig som behöver hjälp i samband med flytt eller renovering har jag skapat en Facebook-grupp med just det här temat. Där kommer jag hjälpa dig med alla frågor som kommer upp i samband med flytt eller när du bygger nytt eller renoverar eller vad det nu kan vara - när hemmet förändras helt enkelt.

Låt mig veta om jag på något sätt kan hjälpa dig framåt i detta.

Önskar dig en härlig fortsatt helg och vecka!