How to: Loving Yourself

Kanske är det lite tidigt att få vårkänslor när februari precis vänt blad, men jag kan inte hjälpa det. Solen sken idag och jag vill fylla hela hemmet med färska blommor och allra helst tulpaner.


Förmiddagarna är den bästa tiden på dygnet för mig. Särskilt när solen skiner, då vill jag ta tag i allt sånt som jag velat göra men inte hunnit med. Så idag fick jag både städat hemma och tid för en lyxig dusch, som jag annars brukar göra på söndagar men då vi flyttat hela helgen så fanns inte tid för det. Ja, vi har nu äntligen flyttat klart till vårt showroom. Det ligger på innergården till där butiken låg förut på Engelbrektsgatan i Örebro. Hör bara av dig om du vill komma förbi och titta på tyger, möbler eller boka tid för konsultation.


Vardagslyx på bästa sätt

Måste bara kort berätta om min lyxdusch - det är produkterna på bilden. Skrubb, olja och tvål. Skrubben använder du på torr hud, masserar in ordentligt och sen sköljer du av. Torka dig lätt - gärna i bästa ekologiska frottén från Himla, och sen smörjer du in dig med några droppar av Firming Body Oil på lätt fuktad hud och Ansiktsolja Extra Lyx till ansiktet. Din hud kommer tacka dig. Saltvattentvålen No1 fungerar till allt från shampoo till tvättmedel, så den gör sig bra i hemmet av många anledningar. Hör av dig om du vill beställa ett eget ego-kit.
Guide: Coacha dig själv och nå dit du vill

Jag fick även äntligen lite inspiration till att göra den där utvärderingen jag har velat göra sen nyår. Det går alldeles utomordentligt att coacha dig själv, bara du vet vilka frågor du ska ställa. Kanske är det någon dum vana du vill bryta eller nya mål som du vill nå? Oavsett, så är det här en bra början.


För att komma in på ett bra sätt och få rätt perspektiv på din utvärdering behöver vi lyfta blicken lite. Kanske är det något specifikt du vill ändra på, men oavsett så hjälper det att börja med lite bredare frågeställningar för att senare smalna av.


Vill du göra denna övning, så avsätt lite tid för dig själv och svara på vardera fråga i lugn och ro.


Besvara följande frågeställningar:

- Vad är jag mest stolt över hittills i mitt liv?

- Vilka utmaningar ser jag stå i vägen för att få det jag vill ha?

- Varför har jag inte kommit dit jag vill?


Eftersom vi programmerar våra hjärnor hela tiden (Japp du läste rätt: Vi föder vår hjärna med de tankar som återkommer och vi kan därför programmera om dem! Bra va!?) så är det bra att veta vilka tankar vi förser oss med varje dag. Så: Vilka regelbundna tankar har du om ditt liv? Kom ihåg att inte döma dig själv, dina tankar eller dina svar, bara svara.


Jag listade både negativa och positiva tankar samt vissa som kändes värdefria och bara som konstateranden.


Är dina tankar dina eller någon annans?

Sen gjorde jag en ruta med fyra rutor: Tankar, Känslor, Vanor och Övertygelser och fyllde i dessa utifrån en tanke som jag hade listat. Gör detta i lugn och ro och reflektera över varje tanke som du vill ta upp.


Om du vill ändra på en negativ tanke så är det här ett jättebra sätt, då tar du en negativ tanke och skriver ner den, sen skriver du känslan den frambringar, sen vanan och sen övertygelsen, eller din sanning. Då kan du enkelt se om din sanning verkligen är sann eller om det är lögn eller om det är någon annans sanning i din närhet. Ofta plockar vi upp andras sanningar, övertygelser och tankar och gör dessa till våra egna. Det är inte förrän vi upptäcker dem som vi kan göra något åt dem.


Du har makten att nå dit du vill

Sen listar du 3 känslor som du vill känna dagligen! Kan vara på vilket område som helst.

Det är nu coachningen börjar.

Skriv ner din tanke som du vill förändra.

Sen skriver du ner känslan som du vill ersätta den tanken med.

Lista vad som hindrar dig från att nå ditt mål kopplat till den känslan.

Vad har du för resurser som kan hjälpa dig att nå ditt mål? Lista dessa.

Sen vill jag att du skriver ner det första du ska göra för att ta dig ett steg närmare ditt mål.


Lycka till och hör bara av dig om du undrar över något eller om du vill ha hjälp på vägen.

Dela gärna med dig av dina tankar och berätta vad som fungerar för dig att ta dig framåt, kanske det kan hjälpa någon annan. Men framför allt: Love Yourself! Det kan vara på hundratals olika sätt men viktigast att komma ihåg är att: Det är början på allt.


Kärlek,

Wania

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla