Inne att vara ute

Uppdaterat: 30 mars 2020

Världen ser just nu långt ifrån ut så som vi är van att se den. Vi vet ej heller hur länge det kommer vara såhär. Mycket har hänt på de 10 dagar sedan mitt senaste inlägg. Vad vi i a f är säkra på är att vi inte kan låsa in oss både fysiskt och mentalt. Vi behöver ta hand om oss själva - kanske nu mer än någonsin. Så, som utlovat kommer här lite olika idéer på hur vi kan fylla våra dagar med positivt innehåll.

Idag sken solen och jag blev väldigt sugen på att fixa till balkongen. Har lite olika projekt på gång där och skulle tycka det vore roligare att få visa när jag är klar i stället, så här kommer några tips på saker jag tagit till mig nu när jag söker inspiration.


Det händer något speciellt när jag börjar rota med händerna i jord och plantera något. Det känns som att jag blir just - jordad. Kanske jag blir det. Känner du det också?


Textilier

Här är några bilder som beskriver vad jag försöker eftersträva för känsla. Det kan ju vara så att det är mer en känsla du söker än just speciella material- och färgval. Svart/Vitt är ju självklart alltid självklara val men ni som känner mig vet att jag inte kommer vara i närheten av att bara välja svart och vitt.


Vad jag längtar efter är en enorm veranda. Tills vi hittar vårt drömhus (eller kanske bygger ett?) så får jag jobba med vad jag har. Därför vill jag i största möjliga mån skapa en känsla av en veranda, fast det bara är en liten balkong. Parasoller gör ju självklart susen! (Tyvärr har jag hemma en tråkig markis som jag söker efter möjligheter att byta ut tyget på - återkommer när jag hittar lösning!)


Belysning

Att skapa härliga sittplatser, skyddande textilier och belysning samt stora växter är små steg mot att nå en känsla av att du befinner dig i den amerikanska södern.


Belysning är ju en sån där sak som känns väldigt betydelsefull i Sverige. När augustimörkret faller kommer du kunna använda din oas ända in på småtimmarna.


Att dessutom ha olika former av belysning och gärna blanda med levande belysning, gör ju att du kan skapa den perfekta känslan för din balkong eller uteplats.

Vill du ha ett helt uterum i trädgården kan du göra som de gjort här (marzena bilden) där du dessutom får känsla av ett tak! Som inne - fast ute!

Växter

Växter känns ju så himla mysigt att använda sig av. Själv älskar jag känslan av att befinna mig i en djungel och skärma av ordentligt för världen utanför (framför allt när jag som nu har balkong och inte trädgård som tidigare). Helst skulle jag vilja ha känslan av bilden här men kan bli lite svårt att få plats med allt det där på 6 kvm (eller vad nu vår balkong är). Men just grejen med grönska runt omkring. Gärna exotiska växter - men det är ju så svårt i Sverige. Då får man glasa in hela balkongen! Bo i ett växthus!? Inte helt fel det heller…Vi får nog ta ner förväntningarna lite och kanske se till någon av dessa bilder. Rimliga mål för en svenska liten balkong kan hända?!Äsch, dröm stort - tids nog faller den in!


Gör en bra vecka

Kärlek

Wania


PS. Bildernas instagramkonton är skrivna på varje bild. Kolla gärna upp dem för mer inspiration!

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla