Ljuset återvänder & Stor Mässguide

Hallå alla härliga inredningstokar!


Den senaste veckan har inte varit något vidare. Jag har varit förkyld och ägnat större delen av min vakna tid till att följa bränderna i Australien. Bilderna på alla djur som far illa skär i själen och jag känner mig frustrerad över att inte kunna hoppa på ett plan och flyga ner för att hjälpa till. Detta bidrar såklart till att det känns svårt att motivera inlägg om inredning när delar av världen står i lågor. Men som jag alltid tjatar om när jag coachar: focus on the good. Eftersom det vi fokuserar på växer och då är det viktigt att fokusera på det goda.


Nu verkar ett regnväder rört sig in över bränderna i Australien och även om det inte släcker bränderna så underlättar det för brandmännen i släckningsarbetet. Skickar så många positiva tankar som jag kan till dem! Vill man hjälpa med ett bidrag verkar dessa organisationer bra


Solen har börjat hitta tillbaka till oss i mörka Norden vilket gör att livet känns lättare. På promenaderna hör jag att människor arbetar i sina trädgårdar, det är alltid ett vårtecken för mig, om än lite tidigt.


Formex, Möbelmässan, Maison et Objet

Sen har vi två mässor i Stockholm under kommande veckor; först Formex och sen Möbelmässan. Som relativt ny i branschen har jag sedan sommaren 2018 besökt Formex tre gånger (den hålls två gånger om året) samt Möbelmässan i Stockholm (den hålls en gång om året) och Maison et Objet i Paris en gång.


Senaste utställningen på Formex Aug 2019

Formex är mest inredning, många privatpersoner besöker den och du hittar leverantörer med det som finns i de flesta inredningsaffärer; både på nätet och i butik. Mycket smått och allt från krukor och choklad till möbeltillverkare. Mest massproduktion och väldigt få unika produkter, men de finns om man letar noga.
Möbelmässan, eller Stockholm Furniture & Light Fair, är mest för branschfolk och jag upplevde det som en större spegling av de internationella trenderna. Mycket av det jag såg i Paris i augusti 2018 avspeglade sig i Möbelmässan i februari 2019. Flera leverantörer skapar unika produkter och för mig blir detta mer attraktivt. Flera tygleverantörer finns på plats eller öppnar upp sina showroom runt om i Stockholm där man blir presenterad med vårens trender.


Favorit från Maison et Objet Aug 2018

Maison et Objet i Paris har under höstupplagan mest fokus på inredning. Du hittar leverantörer från världens alla hörn (främst Europa) och det är en fröjd för ögat att se så många olika stilar samlade på en plats. Vinterupplagan av Maison et Objet har jag ännu inte besökt men den ska ha ett större fokus på tyger och allt därtill. Paris öppnar upp alla sina showroom för inredare och du kan hitta det mest av det du söker till din verksamhet.


Mässan i Paris är lika stor som ca 8 st Älvsjömässor, dvs helt enorm! Tog mig två dagar att bara gå igenom de två lokaler som berörde mig mest. I relation till Paris framstod Formex som det futtigaste man kan tänka sig. Det som är intressant med Formexmässorna är föredragen, men det beror verkligen på vilka talare som är inbjudna. Slår väldigt olika från gång till gång. I år har man fokuserat på fyra olika teman, ett för varje dag. Smart för att locka besökare till varje d