Städa ur det gamla & organisera det nya


"Förvara Smart" - Förvaringsdrottningen Förra året hade vi besök på en kundkväll av Paulina Draganja som är en god vän och de flesta av er känner henne kanske som Förvaringsdrottningen. Hon berättade om betydelsen av att organisera ditt hem. Inte bara för att det rent praktiskt är viktigt att ha koll på dina saker, men även för att du ska kunna få mer ro och bättre livskvalitet när du har bra rutiner, strategier och lösningar för dina ägodelar och sånt som behöver hanteras i ett hem. I hennes bok Förvara Smart lyfter hon även faktorer som att bra förvaring sparar tid och pengar, effektiviserar utrymme, minskar slitage och skänker tillfredsställelse och glädje.


Rätt sak på rätt plats Jag tycker alltid att nyåret är ett bra tillfälle att gå igenom sånt som du tänkt göra så att du får bästa förutsättningar för det nya året. Jag vet inte hur många gånger jag googlat på "smart förvaring" när jag suttit med tuffa nötter hemma som bara inte gått att knäcka när det kommer till förvaring.Jag tror att det viktigaste jag har lärt mig är att se till att sakerna du använder är på rätt plats och att allt faktiskt har en egen plats. Om du till exempel har städgrejerna i sovrummet, så lär det lätt bli krångligt och säkert svårt att hålla på plats. (Dessutom inte heller någon bra idé med tanke på Feng shui men det ska vi prata om i ett annat inlägg).

Rensa, sortera & Skapa bra strategier Förutom att sortera allt utifrån var, hur ofta och när saker används, så är det andra viktiga att rensa. Jag kommer på mig själv med att flytta runt saker som jag inte vet var jag ska ha dem. Paulina kom med tipset i ett instagraminlägg för några år sedan att lägga allt som du inte vet var du vill ha i en snygg sorteringskorg. Då kan du sen göra en rensning av korgen när du har tid att tänka över hur du vill kategorisera och förvara dem. Lysande! Sen kan du ha en korg för sånt du eventuellt inte vill ha kvar. Då får du lite extra tid till att fundera på huruvida du faktiskt vill behålla dem eller om du vill skänka eller om det ska slängas.


Om du inte vlll ha en synlig korg kan du gömma din förvaring genom en smart pall med lock. Vill du ha hjälp att hitta en snygg modell så kan du höra av dig så hjälper jag dig. Hos oss kan du på centimetern välja storlek och utförande så att den passar perfekt där du vill ha den. Min nästa möbel hemma kommer bli en smart förvaringsbänk till fotändan och en förvaringspall till vardagsrummet som snabbt kan gömma sånt som jag håller på med utan att det ser stökigt ut.


Nu ska jag ta tag i min stora surdeg som är min garderob. Där kommer jag ta hjälp av Paulinas kloka tips och trix på hur man bäst går till väga och vad man ska tänka på. För dig som vill grotta ner dig och skapa riktigt bra rutiner finns en bok där du tar dig an ett projekt i veckan under året och skapar ordning i hemmets alla delar. Hon har dessutom en nyutkommen bok om vad du

bör tänka på när du flyttar. Jag tror att vi alltid ska göra det vi är bra på och lära oss av dem som redan har bra strategier, då behöver vi inte ödsla tid med att återuppfinna hjulet och får möjlighet att optimera vår tillvaro med sånt som berikar oss. Titta gärna runt på Paulinas blogg - där finns många tips på alla områden för dig som behöver lite hjälp på traven.


Önskar dig lycka till med dina hemmaprojekt! Låt 2020 bli en rejäl nystart och hjälpa dig framåt med smarta strategier och bra rutiner på alla områden i ditt liv.


Kärlek Wania
49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla