Stora Nyårsbadet


Mina favoriter från Grevinnans Rum och Maria Åkerberg
Favoriter från Grevinnans Rum

När jag var i tonåren (eller om möjligt ännu yngre) påbörjade jag en tradition med att alltid vilja starta det året med något nytt; en tröja, någon ny sminkprodukt eller åtminstone en ordentlig rengöring kvällen innan. Så man känner sig ny och fräsch i starten av det nya året.


Därför vill jag nu lyfta fram några favoriter (eller snarare nödvändigheter) som jag har upptäckt från vår fantastiska tvåltillverkare i Gränna. När jag tog in dem som leverantör så ville jag egentligen bara ha en tvål och lotion för kunder samt en fast tvål för att tvätta känsliga plagg som vår ljuvliga cashmereponcho. Det var viktigt att produkten var ekologisk, vegansk, ej testad på djur samt inte innehöll något skräp som palmolja. Så ramlade jag över Grevinnans Rum, som inte bara uppfyllde alla kraven utan som även levererade produkt på produkt som överträffade mina förväntningar. Här kommer några favoriter.Fast tvål: Darling Den här tvålen fungerar lika bra som ansikts-, make-up- och kroppsrengöring som dekoration. För mig är den doften från Darling helt magisk så jag låter den bara ligga där i badrummet, för att sprida väldoft.


Ansiktsolja: Extra Lyx samt Face Balm

Den här oljan innehåller extra allt, precis som namnet antyder. Ansiktsoljan Lyx använder jag på natten och denna på dagen. På vintern när vädret växlar blir huden lätt torr men om jag slänger på ett tunt lager Face Balm så håller sig huden återfuktad och Face Balm utgör även en fantastisk grund som primer för din make up. Har du fyrbenta hemma kan du använda Face Balm på deras tassar.


Om det är riktigt torrt ute brukar jag slänga på ett lager av Face Lotion More från Maria Åkerberg på kvällen, efter oljan. Då boostar jag extra mycket när vädret inte är snällt mot huden. Vår samarbetspartner My Corner i Örebro säljer Maria Åkerberg så hör av dig till dem om du vill ha mer råd om deras produkter. Ansiktsvattnet Neroli Freshner är en favorit som jag gärna använder både som ansiktsvatten och under dagen.


Saltskrubb: Christmas

Jag vet inte vad hon gjort med årets juldoft men Christmas är helt magisk. Finns som fast och flytande tvål, hand- och kroppslotion samt denna fantastiska skrubb. Skrubben gör att jag känner mig ren och återfuktad hela dagen. Då den innehåller olja så behöver man inte smörja in sig efter duschen. Perfekt när du är på språng alltså.


Älskling: Firming Body Oil Sen finns det en produkt som ramlat ner som en skänk från ovan. Kunder vittnar om att de slipper kramper i benen samt kan slänga sina stödstrumpor. Det här är en olja som ökar din blodcirkulation och som stramar upp, både hud och även kan rätta till gamla ärr och släta ut sånt som du vill bli av med. Helt magisk och tar hand om dig på bästa sätt. Applicera några droppar på fuktig hud. Olja ska aldrig appliceras på torr hud, fukten hjälper till att föra oljan in i huden för optimal återfuktning.


Psst! Bredvid på bilden står Massageolja - den doftar ljuvlig lavendel och är fantastisk för att mjuka upp stela vader och återfukta kroppen.


Är det något du är sugen på så lägg ett mail med beställning. Priser:

Fast tvål 129 kr

Ansiktsolja Extra Lyx 30 ml 449 kr

Face Balm 50 ml 395kr

Saltskrubb 270 gr 359kr

Firming Body Oil 100 ml 499kr, 200 ml 869kr

Massageolja 200 ml 299kr


Nyårsbrunch på bästa sätt

Förutom att börja med det stora nyårsbadet så startade jag den här dagen med en ljuvlig brunch, inspirerad av mitt favoritbrunchställe i Stockholm: Café Foam på Karlavägen (besök gärna om du har möjlighet, även hundar är välkomna här). Amerikanska pannkakor med färska bär, frukt och glass. Hur får man en bättre start på det nya året än så!?

God fortsättning på det nya året! Kärlek Wania


54 visningar0 kommentarer