Välkommen till Framtidens arbetsplats


Vi människor vill alltid gå framåt - TILL någonting. Håller du med? Jag har svårt att tänka att jag ska gå tillbaka, till ett jobb för länge sen, eller en gammal pojkvän eller något som varit. Ibland kan jag bli nostalgisk och längta efter kanske en plats jag bott på eller ett hus, men skulle jag väl flytta dit så skulle det inte bli så som jag hade trott. Jag har förresten prövat, det fungerande inte.


Resan är målet

I livet kan det ibland kännas som att vi hela tiden är på väg till något mål, men alltför ofta får jag påminna mig själv om att det är resan som är målet, inte målet i sig. Det blir särskilt viktigt att tänka så när vi befinner oss i den här pandemin. Vi kan inte gå och vänta på att omständigheterna ska förändras till det som var. Dels så tror jag inte på att vi kommer gå tillbaka, men framför allt så kan vi inte leva fullt ut i att något ska förändras så drastiskt från den punkten vi befinner oss på. Det är som att sätta livet på paus - och så ska det inte vara. Livet är nu. Nu är allt vi har - oavsett om det pågår en pandemi eller inte.

Hur vill du att din arbetsplats ska se ut?

Så om vi nu utgår från att vi inte kommer gå tillbaka för att jobba på det sätt vi gjorde innan, hur tror vi då att det kommer se ut?


Färre timmar på kontoret

Jag tror att vi kommer att spendera mindre tid på kontoret. Jag tror att nu när vi har lärt oss att hantera tekniska hjälpmedel så tror jag vi kommer göra det i större utsträckning. Det finns inte alltid incitament för att sätta sig i en bil, på ett tåg eller flyg för att ta sig till ett möte med en annan person. Nu när vi kan spara både restid och miljöavtryck genom att boka ett videosamtal.


Större krav på arbetsmiljön

Om vi nu ska kliva från hemmet, som vi inrett som vi vill, så kommer vi förvänta oss att vår arbetsplats levererar ännu mer än vad hemmet gör (bortsett då från barn som pockar på uppmärksamhet eller en sambo du hela tiden krockar med vid kaffemaskinen). Din arbetsplats behöver vara ett ställe där du kan fokusera i lugn och ro men också där du kan hitta inspiration till kreativitet. Det ska både vara snyggt rent estetiskt men också funktionellt och avkopplande.


Kontorslandskap bye bye

Jag tror verkligen inte att kontorslandskapen kommer hålla i sig. Alltför många människor har olika behov gällande vad de klarar av att hantera intryck. En del människor kan helt enkelt inte jobba när det händer saker runt omkring dem, de behöver lugn och ro och få vara ifred. Även smittspridningsaspekten tror jag kommer påverka. Vi vill inte vara i en miljö med alltför stor smittorisk efter den här pandemin. Och - vi kommer även på kontoret behöva ta videosamtal och då behöver vi en tyst hörna. Därför tror jag vi kommer se fler små rum i stället för stora ytor.Hemmahybriden

Hur vore det då om din arbetsplats hade allt detta; en inspirerande och kreativ miljö med både mysiga hörnor för samtal - oavsett över video eller live - och olika funktioner som fyller alla dina behov?

Hemma hos mig har jag använt matsalsbordet som skrivbord det här senaste året. Då jag avskyr utseendet av kontorsstolar och har dragit på mig diskbråck så får mina snygga matsalsstolar snällt kliva åt sidan om jag ska sitta länge vid bordet. Vad jag hittat i stället är pilatesbollar. Olika storlekar beroende på om jag ska skriva eller bara läsa (använda musen) och den varierande höjden hjälper mig att inte få ont i ryggen. Dessutom kan jag rulla in dem under matsalsbordet när jag inte använder dem och det ser då inte ut som något kontor.

Börja med att ha en plan

Som med alla inredningsförändringar så börja med att ha en plan. Oavsett om det gäller ditt företags kontor eller ditt privata kontor. Anlita en inredare och ta dina kontorsplaner till en ny nivå. Vill du boka ett möte med mig och bolla idéer så varmt välkommen att höra av dig.


Inredning, färg och form påverkar oss mer än de flesta av oss vet. Så nu har du en möjlighet att skapa de bästa förutsättningarna inför den nya eran vi kliver in i. Vad väntar du på? Vad är det första steget du behöver ta?


Gör en bra vecka!

Kärlek,


17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla