Varje dag är Fars dag


Igår firade vi våra fäder, både de som lever och de som inte längre är med oss. Jag förlorade min pappa för snart åtta år sen, insåg jag igår. Åtta år… fast det känns som två. Varje dag är han med mig, antingen i tankar jag har, beslut jag fattar eller i saker jag själv gör som påminner mig om honom.


Min pappa var lärare och konstnär. Jag är så glad för allt han lärde mig så mycket om skapandet. Ingenting var omöjligt. Ville jag bygga något så gjorde vi det, ville jag måla något så visade han mig hur. Han uppmuntrade min kreativitet och det fanns inga gränser. Kanske är det därför jag idag inte kan bestämma mig för vad jag tycker är roligast, är det skapandet med material och färger som jag kan göra i inredandet, är det sången, målandet, skissandet? Det jag vet är att det är glädjen för skapandet som han gav mig och det är jag oerhört tacksam för.

Pappa var den första att säga åt mig att jag borde jobba med inredning. Det var efter jag inrett min andra lägenhet som han tittade sig runt i alla rum med olika färger och sa att jag borde jobba med färgsättning eftersom jag var “rätt bra på det där” Ja, pappa var ändå född på 30-talet och med jantelagen i spåren efter sin uppväxt så lärde jag mig att om pappa sa att jag var rätt bra på något - då var han imponerad.

Utöver skapandet så var en av de andra stora gåvorna jag fick av min pappa, gåvan att ge. Det är bland det bästa jag vet, att luska ut vad någon gillar och att överraska dem med det. Kanske är det därför jag tycker det är så roligt att hjälpa andra människor med inredning. Att ta reda på vem de är och sen hjälpa dem att skapa sitt drömhem.

Därför kom jag på att jag vill ge dig chansen att också hjälpa din pappa. Vad sägs om att ge bort en inredningskonsultation till din pappa i julklapp? Kanske med fokus att skapa ett eget kontor eller bibliotek eller vardagsrum? Jag vet en gång - för inte alls många år sen - så reste pappa bort en vecka. Och jag kände att jag ville hjälpa honom få lite ordning där hemma. För mycket var han bra på min pappa, men inte att hålla ordning (iaf enligt mig). Sagt och gjort, jag hyrde in städerskor som städade och putsade fönster medan jag målade om vardagsrummet, möblerade om, packade ner onödiga (som jag trodde) saker i kartonger och ställde ner i källaren.

Sen kom dagen när pappa kom hem, jag hämtade honom på Arlanda och sprang sen före upp till huset för att tända ljus och visa honom hur bra det blev. Pappa sa inte ett ord. Det tog honom tre dagar att få ur sig “Joda, det blev rätt bra” Men därefter började han bjuda hem vänner allt oftare, på fika eller lunch och på hans födelsedag bjöd han hem alla på smörgåstårta. Så jag kände att jag lyckades hjälpa honom. Även om han - tills han gick bort - fortsatte fråga efter saker jag plockat undan som han inte hittade. Så i hans “kaos” fanns en ordning som bara han kände till. Därför skulle jag - om du tänkte överraska din pappa eller dina föräldrar på liknande sätt - rekommendera att ge dem en chans att plocka undan eller åtminstone ställa allt så de såg vad det var innan du plockar undan dem i kartongen till ett källarförråd. ;-)

Kärlek visar sig på olika sätt. Kanske var mitt sätt överraska pappa på inte riktigt något han gillade lika mycket att få själv som han gillade att ge. Men vi lär oss hela tiden om de vi älskar och jag är tacksam för att han kunde uppskatta allt jag gjorde. Precis som jag varje dag är tacksam för allt han lärde mig.

Vill du veta mer om tjänsten Inredningskonsultation och vad den innebär så läs mer här eller slå mig en signal så berättar jag mer och hur jag kan hjälp just dig eller din pappa!

Kärlek

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla